VÅR HISTORIA BÖRJAR PÅ GOTLAND

EFTER MÅNGA ÅR I STOCKHOLM OCH UTOMLANDS PÅ DIVERSE KROGAR OCH HOTELL VAR DET DAGS FÖR OSS (RICHARD OCH ANNA) ATT ÖPPNA EGET!  

RICHARD HAR SIN SLÄKT FRÅN GOTLAND OCH VI BÅDA ÄLSKAR ÖN SÅ DET FÖLL SIG GANSKA NATURLIGT ATT DET VAR DÄR KROGEN SKULLE LIGGA.  

VI ÖPPNADE OISAN 2001 DÄR VI LÄT MENYN GÅ I MODERNA ASIATISKA TECKEN MED EN FLÖRT MOT EUROPA.

EFTER SEX ÅR PÅ S:T HANSGATAN KÄNDE VI ATT DET VAR DAGS FÖR NÅGOT NYTT, SÅ VI TOG VÅRT PICK OCH PACK OCH FLYTTADE ”TILLBAKA” TILL STOCKHOLM. DET BLEV EN LITEN PÄRLA PÅ ÖSTERMALM PÅ KOMMENDÖRSGATAN 16. VI HADE UNDER GOTLANDSÅREN FÅTT MÅNGA TROGNA ”SOMMARGOTLÄNNINGAR” FRÅN STOCKHOLM SÅ VI BESLÖT ATT BEHÅLLA OISAN-NAMNET TILL EN BÖRJAN.    

2008 DÖPTE VI OM RESTAURANGEN TILL RIANNS KROG SOM SÅKLART ÄR EN IHOPDRAGNING AV RICHARD OCH ANNAS KROG. VI VILLE NU SATSA PÅ EN KROG MED EUROPEISK KLASSISK MAT DÅ VI BÅDA HAR LÅNG ERFARENHET FRÅN MÅNGA KLASSISKA STJÄRNKROGAR BÅDE I STOCKHOLM OCH UTOMLANDS. KVALITET OCH BRA RÅVAROR ÄR MYCKET VIKTIGT FÖR OSS PÅ BÅDE MAT OCH DRYCKESSIDAN. VI JOBBAR GÄRNA MED SMÅ LOKALA PRODUCENTER OCH IMPORTÖRER SOM HAR KÄNSLA MED VAD DOM HÅLLER PÅ MED OCH JOBBAR MED HJÄRTAT. SJÄLVKLART HITTAR MAN LITE INSLAG FRÅN GOTLAND OCKSÅ MEN ÄVEN FRÅN ANDRA LÄNDER VI BESÖKER DEN TID DÅ RESTAURANGEN ÄR STÄNGD. VI BRUKAR ALLTID HA NÅGOT NYTT OCH SPÄNNANDE NÄR VI ÖPPNAR UPP EFTER SOMMARLEDIGHETEN.   

SOMMAREN 2010 FLYTTADE VI UR VÅRA LOKALER PÅ ÖSTERMALM OCH BESTÄMDE OSS FÖR EN NY Ö OCH 22 MARS 2011 INVIGDES VÅR  LOKAL PÅ LILLA ESSINGEN. DENNA GÅNG BLEV DET EN LITEN RESTAURANGLOKAL SOM ENDAST TAR EMOT ETT 20-TAL GÄSTER OCH VI JOBBAR SJÄLVA MIDDAG FEM DAGAR I VECKAN OCH HÄR BLIR DET GÄRNA VÄLDIGT INTIMT OCH PERSONLIGT OCH MÅNGA GÄSTER HAR VI BLIVIT GODA VÄNNER MED. HÄR HAR VI NU VARIT LÄNGST TID OCH HOPPAS PÅ MÅNGA FLER ÅR TILL, DET ÄR EN LIVSSTIL ATT DRIVA EN SÅN HÄR LITEN OCH PERSONLIG KROG OCH VI ÖNSKAR DIG VÄLKOMMEN ”HEM TILL OSS”

VÄLKOMNA TILL RIANNS PÅ LILLA ESSINGEN! RICHARD OCH ANNA